Glass for alle behov

Glass for alle behov


Går det en bilvei rett forbi huset ditt? Eller har du et soveromsvindu som vender mot vest? Da kan det lønne seg å se nærmere på glasset.

Egentlig burde alle boliger hatt fire ulike glass i vinduene:

  • Soldempende mot sør og vest
  • Selvrensende der det er vanskelig å komme til
  • Støydemping mot vei
  • Sikkerhetsglass i balkongdører samt vinduer på bakkenivå

Å velge glass etter funksjon har stor nytteverdi – og det trenger ikke bli så mye dyrere. Tenk nøye over hvilke behov du har før du bestiller nye vinduer. Rådfør deg gjerne med din forhandler eller andre fagfolk. Funksjonsglass kommer i mange varianter, og de vanligste er:

Soldempende glass

Når solen steker på vinduene kan det fort bli ubehagelig varmt. Soldempende glass stopper 70 prosent av varmen og 30 prosent av lyset fra å trenge inn i rommet. Dermed blir boligen svalere på varme dager. Soldempende glass anbefales på vinduer som vender mot sør og vest.

Støydempende glass

Støy kan gå ut over både søvn og livskvalitet. Går det en bilvei rett forbi huset ditt? Eller plages du av andre former for støy? Da bør du vurdere å investere i støydempende glass. Dette er spesialglass som finnes i flere ulike styrker, og kan tilpasses den enkelte støykilde. På den måten oppnår du best mulig skjerming, uansett hva ditt støyproblem består i.

Selvrensende

For deg som har annet å bruke tiden på enn å vaske vinduer! Selvrensende glass har et hardt, utvendig belegg som gjør at UV-strålene ”brenner” vekk fettpartiklene i smusset. Når det regner på glasset, eller når glasset spyles, spres vannet utover glasset som en film og tar med seg skitten. Selvrensende glass er en særlig fordel i høyden og andre steder det er vanskelig å komme til.

Sikkerhetsglass

Dette er glass som er herdet eller laminert, og dermed forhindrer at du skjærer deg på det hvis det knuser. Alle vinduer som er plassert mindre enn 80 cm fra bakken skal etter forskriftene ha sikkerhetsglass. I tillegg kan det være lurt å ha personsikring på alle store glassflater i boligen, som kjellervinduer og terrassedører.

+ Ingen kommentarer

Legg til kommentar